20 september 2013 - Katwijkers betrokken bij Kustwerk Katwijk

De informatieavond woensdagavond in het Anker werd wederom druk bezocht. De betrokkenheid van de inwoners van Katwijk bij het project is nog steeds groot. Dat bleek uit de vele en uiteenlopende vragen die er na afloop aan de aanwezige experts werden gesteld. Van hele technische vragen over de bouw van de dijk en de parkeergarage tot zorgen over stuifzand en bouwverkeer. Het strand is tijdens de werkzaamheden grotendeels afgesloten.

De hoofdboodschap van bouwcombinatie Ballast Nedam - Rohde Nielsen is dat zij overlast niet kunnen voorkomen, maar dat zij er wel alles aan doen om Katwijk ‘open’ te houden en de hinder voor omwonenden te beperken. Belangrijke maatregelen zijn o.a.:

  • Plaatsen van de bouwweg achter de duinen langs, waardoor de Boulevard wordt ontzien en de rijbanen open kunnen blijven;
  • Aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen;
  • Inzet van een gebied conciërge;
  • Informeren van scholen over bouwverkeer en veiligheid. 

Op 1 oktober beginnen de werkzaamheden. Heeft u de informatieavond gemist? In het informatiecentrum op de hoek van de Seinpoststraat/Boulevard vindt u een grote kaart met de planning en fasering voor de komende maand. Hier kunt u de informatie nog eens op uw gemak bekijken en nalezen.

 

Ballast Nedam - Rohde Nielsen presenteert de plannen voor
Kustwerk Katwijk

Delen via: twitter | facebook